Õpime tööl kavalalt puhkama 😴

Foto Unsplash Õpime puhkama

Suvi on teadagi puhkuste aeg, kuid mida teha, kui teisi puhkuselolijaid asendades endal töö üle pea kasvab ning iseenda jaoks raske aega leida? Õpime tööl kavalalt puhkama, et hullumeelsed ajad edukalt üle elada. Lühikese aja jooksul puhkama õppides on püsid õnnelikum ja jaksu jätkub kauemaks!

Piira interneti kasutamist töökohustuste ajal. Mida rohkem vähendad sotsiaalmeedias viibimise aega seda rohkem jääb sul aega laua äärest püsti tõusta ning teistega suhtlema minna. Võid kasutada seda aega ka jalutamiseks, et ekraani eest kaugemale astuda ja pea selgemaks saada.

Õpi nautima vaikust. Proovi leida päevast aeg, mil keerad kinni kõrvaklappidest kostuva muusika ning väldid kolleegidega lobisemist puhkenurgas. Istu maha, sulge silmad ning naudi vaikust vähemalt 5 minutit. Nii teed ajule korraliku restardi ja korrastad meeled, et naasta tööle värskema peaga.

Võimle kontoris. Lõõgastuda aitab juba ka üks minutiline võimlemise paus kontoris. Selles osas on sulle abiks iga päevane Vikerraadio Virgutusvõimlemine või #võimlemekontoris seeria siinsamas Nipila lehel.

Vaheta keskkonda. Kui kontorilaud tundub ahistavat võid proovida kodukontorit või hoopis kohvikus töötamist. Keskkonna vahetamine võib mõjuda värskendavalt ning inspireerivalt.

Õpi ülesandeid delegeerima. Kui su kalender on tegevusi paksult täis, püüa mõned ülesanded võimalusel anda ka teistele või kasuta praktikantide abi. Selles osas on tähtis usaldada isikuid, kellele tööülesanded edasi delegeerid, sest vastasel juhul tekitad pigem rohkem stressi.

Jäta teadlikult mõned päevad planeerimata. Liiga kõrgelt püstitatud eesmärgid panevad sind surve alla, kuid planeerimata töötad omas tempos ning ei muretse liialt plaanide täitmise üle, mis jätab võimaluse ka puhkuse jaoks.

Jaga postitust ka sõpradele
LEIA OMA UNISTUSTE TÖÖ!

Lisa kommentaar

Vasta küsimusele

Kui Sinu ülemus on tõsiselt õnnelik Su üle, siis kuidas ta seda väljendab?

Vaata tulemusi

Loading ... Loading ...
Loe ka seda:
Pea kolmandik noortest saavad peale suvepraktikat reaalse tööpakkumise

Kuigi paljudel erialadel on praktikal käimine kohustuslik osa, tuleks vältida praktika läbimist n-ö linnukese pärast ja kasutada välja võideldud praktikavõimalust...

Close