Mis muutub tööotsija jaoks CV-Onlines uute andmekaitsereeglite jõustudes?

Ainus tööportaal, mida vajad!

25. maist 2018 hakkavad Eestis – sarnaselt kogu Euroopa Liidule – kehtima uued andmekaitsereeglid (GDPR), mis on tekitanud nii inimestes kui ettevõtetes väga palju küsimusi ja arusaamatust. CV-Online, mis tegeleb kolmes Balti riigis tööpakkujate ja -otsijate kokkuviimisega juba üle kahekümne aasta, puutub oma igapäevatöös isikuandmete töötlemisega kokku väga tihedalt. Seetõttu oleme ka meie GDPRi esitatud nõudmised üksipulgi läbi töötanud ning võtame kasutusele kõik vajalikud meetmed, et meie klientide ja kasutajate andmed oleksid turvalised ja kaitstud.

Kõigi CV-Online kasutajate olulised andmed on hoiustatud Eestis, Telia ETSI standarditele vastavates A-klassi serveriruumides, millel on katkematu videovalve. Kogu võrguliiklus on loomulikult kaitstud tulemüüriga ning füüsilise ligipääsu õigus serveritele on rangelt piiratud.

Mida peab teadma tööotsija?

  • Andmete omanikul on igal ajal võimalik saada ülevaade kõigist andmetest, mis CV-Online tema kohta töötleb. Selleks tuleb minna kasutaja andmete koondlehele cv.ee/seeker/gdpr
  • Kasutaja andmete koondlehel on võimalik kasutaja andmeid ka pdf-failina salvestada või kustutada CV-Online andmebaasist.
  • Kasutaja, kes on kandideerinud või e-mailile teavitusi tellinud ilma CV-Online kasutajaks registreerimata, saab enda andmed meilt pärida või nende kustutamist paluda e-maili teel.
  • Kui tööpakkumisele soovib kandideerida kasutaja, kes ei ole CV-Online süsteemis registreerunud, peab ta andmete kasutamise tingimustega nõustuma kandideerimisel.
  • CV-Online kasutajal on õigus määrata, kas tema andmed on leitavad andmebaasi otsingust või on nähtavad ainult neile tööpakkujatele, kelle konkursile kasutaja kandideerinud on.
  • Lisaks on kasutajal võimalik soovi korral määrata tööandjad, kellele kasutaja andmed mingil juhul nähtavaks ei saa.
  • Igal kasutajal on alati õigus CV-Online poolt saadetud uudiskirjadest loobuda.
  • Kui kasutaja on kirjadest loobunud, kuid soovib edaspidi siiski kirju saada, on cv.ee lehe tööotsija sektsioonis võimalik kirju taas lubada.

GDPRi põhiline eesmärk on kaitsta andmete omanikke ja anda neile võimalikult palju kontrolli enda andmete kasutamise üle. Igal inimesel, kes CV-Online süsteemi enda CV sisestab või kandidideerib, peab olema võimalus saada lihtsalt ja kiirelt ligipääs kogu informatsioonile, mis meil tema ja ta andmete kohta on. Samuti peab olema andmete omanikule võimaldatud soovi korral kõigi oma andmete kustutamine.

Kui kasutaja on meie süsteemi sisse logitud, on kogu info, mis CV-Online’s tema kohta on kogutud, saadaval tööotsija lehel. Sektoris „Minu CV-d“ on link „Minu andmed“, mille alt avaneb ülevaade kogu andmestikust, mis meil antud kasutaja kohta on. Seal samas on võimalik need andmed ka pdf-ina salvestada või vajadusel meie süsteemist kustutada. Kasutaja, kes on kandideerinud või e-mailile teavitusi tellinud ilma CV-Online kasutajaks registreerimata, saab enda andmed meilt pärida või nende kustutamist paluda e-maili teel.

CV-Online andmebaasis olevate isikuandmete kasutamise kord GDPRi saabudes märkimisväärselt ei muutu. Seda eelkõige seetõttu, et CV-Online on ka seni kandnud hoolt selle eest, et kõik kasutajate andmed oleksid võimalikult kindlalt turvatud ning ligipääs andmetele oleks kontrollitud ja reguleeritud.

CV-Online andmebaasis olevate kasutajate andmed – juhul, kui andmete omanik on seda lubanud – on kättesaadavad neile tööandjatele, kes on CV-Online’s tasulise teenuse tellinud. Lisaks on kasutajal õigus määrata, kas tema andmed on leitavad andmebaasi otsingust või on nähtavad ainult neile tööpakkujatele, kelle konkursile kasutaja kandideerinud on. Kasutajal on ka võimalik soovi korral määrata tööandjad, kellele kasutaja andmed mingil juhul nähtavaks ei saa. Loomulikult on igal ajal võimalik oma andmete nähtavust muuta, blokeerida või nõuda CV-Online’lt andmete kustutamist ja edasise töötlemise lõpetamist.

Tööandjad, kes saavad CV-Online kaudu ligipääsu tööotsijate andmetele, on kohustatud neid andmeid kasutama ainult sihtotstarbeliselt – andmete kasutamine peab olema seotud töötaja otsinguga ning neid andmeid, mis on esitatud tööpakkumisele kandideerides, on tööpakkujal õigus kasutada ainult vastava konkursi raames. Kui tööpakkujal lõppeb CV-Online’s teenus, on ta kohustatud kõik saadud andmed kustutama ning nende edasine töötlemine on keelatud.

Selleks, et CV-Online saaks kasutajatele pakkuda parimat võimalikku teenust, saadame aeg-ajalt nii tööpakkujatele kui ka -otsijatele erinevaid e-kirju – tööpakkumiste teavitusi, uudiskirju ning personaalseid pakkumisi. Sarnaselt senise praktikaga – ja nagu sätestab ka GDPR – on igal kliendil ja kasutajal õigus keelduda CV-Online poolt saadetavatest pakkumistest. Selleks lisame igale kirjale nö ’opt-out’ võimaluse. Kui kasutaja on kirjadest loobunud, kuid soovib edaspidi siiski kirju saada, on cv.ee lehe tööotsija sektsioonis võimalik kirju taas lubada.

Selleks, et kliendid ja kasutajad oleksid teadlikud enda õigustest ja kohustustest saadame enne kahekümne viiendat maid kõigile uuendatud tingimused ka e-postiga. Pärast GDPR-i jõustumist ei ole CV-Online teenuste kasutamine võimalik ilma, et kasutaja oleks uuendatid tingimustega nõustunud. Kui tööpakkumisele soovib kandideerida kasutaja, kes ei ole CV-Online süsteemis registreerunud, peab ta andmete kasutamise tingimustega nõustuma kandideerimisel. Kui kasutaja uuendatud tingimustega nõustub, ei toimu tema jaoks CV-Online kasutuskogemuses märkimisväärset muudatust, küll aga tekib andmete omanikule selgem arusaam ja kontroll, kes ja kuidas tema andmeid võib töödelda ning kuidas tema andmeid hoitakse ja käideldakse.

Loe lisaks veel:

Mis muutub tööandja jaoks CV-Onlines uute andmekaitsereeglite jõustudes?

Jaga postitust ka sõpradele
LEIA OMA UNISTUSTE TÖÖ!

Lisa kommentaar

Vasta küsimusele

Kui Sinu ülemus on tõsiselt õnnelik Su üle, siis kuidas ta seda väljendab?

Vaata tulemusi

Loading ... Loading ...
Loe ka seda:
Foto Unsplash - Kas uus aasta võiks tuua muutusi Sinu tööalases karjääris
Kas uus aasta võiks tuua muutusi Sinu tööalases karjääris?

Aasta lõpp ning uue algus on ikka olnud kokkuvõtete tegemise aeg. Mõeldakse, mis läks lõppeval aastal hästi ning mille üle...

Close