Karm statistika tööturul: alanud on parema palga ja tööalaste suhete ning selgete arenguvõimaluste jaht

Juba 43 % kõikidest tööpakkumistest sirvitakse nutiseadmest. CV.ee on Eesti kõige mobiilisõbralikum tööportaal! Foto: Unsplash
Juba 43 % kõikidest tööpakkumistest sirvitakse nutiseadmest. CV.ee on Eesti kõige mobiilisõbralikum tööportaal! Foto: Unsplash

Karjääriarengu kontaktvärava CV.ee jaanuari kasutusstatistikast joonistub üheselt välja, et käima on läinud üliaktiivne töövahetuskuu ja -aasta. Tööpakkumisi on ühes kalendrikuus juba praegu avaldatud aastatagusega võrreldes 14 % rohkem. Vabadele ja uutele töökohtadele kandideerimiste suhtarv on tõusnud keskmiselt viiendiku võrra (+18,2 %) ja tööturule on lisandunud pea kümnendiku võrra (+8,6 %) enam aktiivseid tööotsijaid.

Vasta kohe! Kes on Eesti parim ja halvim tööandja?
Vasta kohe! Kes on Eesti parim ja halvim tööandja?

CV-Online’i kanalite kaudu kandideeriti vabadele töökohtadele jaanuaris pea 27 000 korda, mis on viimase viie aasta rekord. CV.ee uuringulabori eelmise aasta lõpus tööandjate hulgas läbi viidud uuringust selgus, et üle poole ettevõtetest asuvad aasta esimeses pooles värbama ja kokku luuakse üle 60 000 töökoha. 14,2 % ettevõtetest plaanib olemasolevale töökohale leida uue, tööd paremini oskava inimese.

„Võrreldes detsembriga on kandideerimiste arv kasvanud lausa 58 %,“ selgitas tööportaali CV.ee turunduse ja kommunikatsioonijuht Rain Resmeldt Uusen. „Sellest võib järeldada, et inimesed on oma uue aasta lubaduste nimekirja lisanud paremad palga- ja töötingimused ning neid nüüd tõesti ka tegusalt otsitakse tööturult.“

Karjääriarengu kontaktvärav CV.ee käivitas 1. veebruaril ka Eesti parima ning halvima tööandja üle-eestilise uuringu, mille esimeste päevade tulemustest on juba selgunud, et enamus tööturul aktiivselt ringi vaatavad ja kandideerivad inimesed otsivad selgelt motiveerivamat töötasu, head tööalast sisekliimat, paremaid suhteid kolleegidega, inspireerivat ja professionaalset juhtkonda, kelle heaks töötada ning selget karjääriperspektiivi ja tööalaseid arenguvõimalusi.

„Jaanuaris sirviti karjääriarengu kontaktväravas CV.ee töökuulutusi kokku pea 1,6 miljonit korda, mis on 60 protsenti rohkem kui detsembris,“ rääkis Uusen. „Ettevõtted on sunnitud sellises olukorras keskenduma paljuski just töötajate hoidmise ja väärtustamise taktikatele, sest suur liikumine tähendusrikkama töö poole ja ka üleostmised on paratamatult alanud.“

53% Eesti ettevõtetest plaanib algaval aastal tõsta töötasusid kuni 15%, et hoida häid ja motiveeritud töötajaid ettevõttes (52,6%) ning vähendada tööjõu voolavust (26,3%), selgus karjääriarengu kontaktvärava CV.ee mullusest tööandjauuringust.

Eesti parimat ja halvimat tööandjat saavad kõik huvilised aadressil kampaania.cv.ee/top2018 hääletada kuni 18. veebruari hilisõhtuni. Lisaks saab hääletada parimaid tööandjaid kümnes enam levinud tegevusvaldkonnas üle Eesti.

Uuringu tulemused teeb CV-Online teatavaks avalikult 2. märtsil.

Jaga postitust ka sõpradele
LEIA OMA UNISTUSTE TÖÖ!

Lisa kommentaar

Vasta küsimusele

Kui Sinu ülemus on tõsiselt õnnelik Su üle, siis kuidas ta seda väljendab?

Vaata tulemusi

Loading ... Loading ...
Loe ka seda:
rattaga
Rattaga tööle ning tagasi #rattagatööle

Toome välja kõige olulisemad punktid, miks peaksid alustama #rattagatööle käimist juba täna. See on lõbus! Rattasõit tööle on lõbus ja...

Close